Ruben Hein, TNO en Smart Venue presenteren onderzoek Brainwave

Effenaar Smart Venue heeft in samenwerking met TNO en Ruben Hein de emotionele ervaring van concertgangers onderzocht. Met behulp van Brainwave werden de hersengolven, hartslag en zweetintensiteit op de vingertoppen gemeten. De data die tijdens het concert van Ruben Hein is verzameld, is naderhand geanalyseerd en gekoppeld aan bepaalde algoritmes van TNO, waardoor de emoties van de participanten meetbaar werden op specifieke momenten.

Bij de evaluatie bleek dat de verwachtingen van Ruben overeen kwamen met de resultaten uit de proef. Aan de hand van deze informatie kan bijvoorbeeld in de toekomst een setlist worden aangepast waardoor deze beter aansluit op het publiek.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *