Effenaar wordt 5G testfaciliteit

De Effenaar is door de Gemeente Eindhoven, VodafoneZiggo en netwerkpartner Ericsson uitgekozen als testlocatie voor het uitrollen van 5G in heel Eindhoven. Het mobiele 5G netwerk van de toekomst is de opvolger van het huidige 4G netwerk. Dit nieuwe netwerk brengt natuurlijk nóg hogere snelheid met zich mee, maar ook ultrakorte responstijden en de mogelijkheid om nog meer verschillende apparaten op een netwerk aan te sluiten.

Centrale vraag in deze samenwerking is hoe maatschappelijke uitdagingen in steden opgelost kunnen worden met nieuwe technologieën. Hiervoor zijn een aantal ‘slimme locaties’ ontwikkeld, waarvan de Effenaar er één is. Voor de Effenaar houdt dit bijvoorbeeld in dat we kunnen gaan experimenteren met het live uitzenden van concert en hieraan meteen digitale informatie toevoegen.

Andere testlocaties zijn onder andere het Catherina Ziekenhuis, de High Tech Campus en PSV.

Auteur:

Vorig artikel

Project 'Creating Magic Together' maakt concertbezoeker bewust van telefoongebruik

Volgend artikel

Hypergoods lanceert interactieve videoclip Virus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten

nl_NLDutch