Brainport connects

Dit experiment is gericht op het onderzoeken van sociale interacties van mensen die culturele evenementen in de Brainport-regio bijwonen. Wij zijn kennis aan het ontwikkelen voor organisatoren van evenementen over de sociale tevredenheid van hun deelnemers zodat ze deze ervaringen voor u kunnen verbeteren!
Er is een speels webplatform ontworpen dat is getest op het evenement: “Lets spring together!”.

Eindhoven is de afgelopen jaren dé innovatiehun van Nederland geworden. Met de groeiende economie heeft de stad elk jaar meer en meer expats aangetrokken, hetgeen weer gevolgen heeft voor de sociale cohesie tussen de inwoners. Aan de ene kant is er de expat community die zich probeert aan te passen en te integreren in een nieuwe omgeving, aan de andere kant is er de Nederlandse, lokale bevolking die naar verwachting zullen moeten wennen aan een veranderende omgeving. Meer en regelmatiger contact tussen Nederlanders en expats is niet alleen op de werkvloer nodig, maar ook in hun vrije tijd. “Brainport Connects” is een mobiele webapplicatie dat drie sociale spellen bevat. Deze spellen gebruiken informatie die vantevoren door de spelers bekend is gemaakt. Hierdoor wordt de ervaring gepersonaliseerd en worden interacties tussen onbekenden aangemoedigd. Met het prototype is onderzocht of duurzame relaties en openheid tussen spelers op een speelse manier kunnen worden gestimuleerd. De resultaten van een voornamelijk kwalitatief onderzoek zijn gedocumenteerd in een onderzoeksrapport, evenals de ontwerprichtlijnen voor eventorganisaties die een soortgelijk concept zouden willen implementeren binnen hun evenementen. 

[English below]

Download hier het volledige onderzoeksrapport.

In the past years, Eindhoven has become the innovation hub of the Netherlands. With its growing economy, the city has attracted more and more expats each year. This has had consequences on the social cohesion of its inhabitants. On one hand, there is the expat community which is trying to adapt and integrate to a new environment. On the other hand, there are the Dutch locals who are expected to get used to a changing environment.Repetitive contacts between the Dutch and expats are needed not only in the workplace, but also in the leisure environment. “Brainport Connects“ is a mobile web application which contains three social games. These games use previously disclosed information about the players to personalise the experience and encourage forced interactions between strangers.The prototype has been used to research whether sustainable relationships and openness between players can be encouraged through such a playful manner. The results of a mainly qualitative study are presented, as well as design guidelines for creatives who wish to implement similar concepts into their own events.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s