Exploring Smart Music

We willen dat artiesten een breder publiek bereiken, we willen dat muzieklocaties zelfvoorzienende inkomstenstromen genereren, geautomatiseerde betalingen genereren voor muziekmakers en rechthebbenden, terwijl we ook geverifieerde realtime informatie verstrekken over hoe vaak hun inhoud wereldwijd is bekeken. Om dit te bereiken moeten we alle punten op meerdere lagen verbinden, van legaal tot inhoud en consumptie.

Muziekmakers willen nieuwe en unieke manieren verkennen om hun fans beter te betrekken. Zoals het streamen van concerten in VR over de hele wereld of tussen muzieklocaties. Geverifieerde inzichten zijn van cruciaal belang voor hen, omdat artiesten, componisten, songwriters en houders van rechten al vele decennia verlangen om vertrouwde gegevens te ontvangen over fans die naar hun kunst luisteren, hoe vaak en waar (cursus met behoud van privacy).

De muzikanten van vandaag eisen ook snellere geautomatiseerde betalingen van hun royalty’s. Velen denken: “Waarom kan iemand over de hele wereld in realtime naar mijn muziek luisteren, maar moet ik 12 maanden of langer wachten om mijn royalty’s te ontvangen? En kan ik zelfs vertrouwen op de nummers die aan mij zijn gegeven?”

Tijdens de Dutch Design Week 2019 brachten we verschillende technologie- en muziekindustriepartners samen en begonnen we te onderzoeken hoe we een “referentie-ecosysteem” kunnen starten om al het bovenstaande te benaderen. Eerst experimenteren we, daarna hopen we ons aan te melden tijdens live concerten.

Wil je meer weten? klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s