Virtual Reality helpt stress omarmen

In de Effenaar is woensdag een evenement georganiseerd rond Virtual en Augmented Reality (VR en AR).
 
Verschillende bedrijven presenteren er hun toepassingen op het gebied van VR en AR. Eén van de deelnemers is Jamzone, met afgevaardigde oud-topschaatster Carien Kleibeuker. Ze vertelt over hoe de VR-game haar beter met stress leert omgaan. “Stress is soms best nuttig. Je moet het leren omarmen. Daar helpt deze bril bij, bijvoorbeeld toen ik me aan het voorbereiden was op de Olympische Spelen.”

InMotionVR
Ook InMotionVR is aanwezig. Een bedrijf dat zich richt op het opladen op de werkvloer. Niet tijdens een zittende pauze in de kantine, maar via een game die bijvoorbeeld uitnodigt om te bewegen. “Je zinnen verzetten. De powernap is bijvoorbeeld erg nuttig, maar niet sociaal geaccepteerd. Door onze VR-bril kunnen medewerkers even opladen”, vertelt directeur Gert-Jan Brok. Bij Nike Nederland zijn ze zijn brillen op dit moment aan het proberen.

Effenaar
De Effenaar is aan het experimenteren met VR-brillen en muziek. Het Eindhovense poppodium denkt dat er veel nieuwe mogelijkheden liggen in de technologie.
 
Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s