Bubble games

Het doel van Bubble Games is het onderzoeken en ontwikkelen van (spel)mechanismen waarin je nieuwe perspectieven op het standpunt of de leefwereld van een ander ontwikkelt. Deze zijn bedoeld om ‘de ander’ beter te begrijpen en om empathie te genereren. Dit is relevant met name bij discussies waarin de standpunten zijn verhard. Kunnen spelmechanismen en VR/AR je helpen van plaats te wisselen met de tegenpartij? Je komt in het lijf van een ander terecht en bekijkt de wereld letterlijk vanuit die ander. Bubble Games draait om een game/interactie framework (een methode/flow) van waaruit meerdere toepassingen kunnen worden gemaakt. Als eerste demo zouden we de zwartepietendiscussie kunnen modelleren. Maar er zouden allerlei dilemma’s en conflicten mee kunnen worden ‘bemiddeld’. Denk aan burenruzies, asielzoekercentra, etc. Bubble games geeft een podium voor een opbouwend debat, een platform voor tolerantie. Verander je perspectief!

Auteur:

Vorig artikel

Digital Sprayers

Volgend artikel

Family pay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten

nl_NLDutch