Family pay

Family Pay is een virtuele avatar met game componenten dat bewindvoerders en personen onder bewind helpt om samen als financieel team de juiste keuzes te maken, goed koopgedrag samen te stellen, te sparen voor doelen en de financiële gezondheid te verbeteren, met als uiteindelijk doel de cliënt te stimuleren en het aanleren van de kerncompetenties. Dit wordt visueel gemaakt door een virtuele avatar die reageert op basis van verschillende databronnen.

Binnen de applicatie krijgt de persoon onder bewind bepaalde taken, waardoor het stap voor stap bewust wordt van de financiële situatie, zoals het in kaart brengen van de financiële situatie, verantwoord besteden en Vooruitkijken.

Het maken van doelen is van essentieel belang om de kerncompetenties uit te voeren. Daarnaast draagt het bij aan motivatie, doordat je ergens naar toe werkt. Denk bijvoorbeeld aan het doel om samen met de familie een dagje weg te gaan.

De 17 uren per jaar die bewindvoerders krijgen om hun cliënten te helpen is te weinig. In interviews met zowel bewindvoerders als personen onder bewind komt dit sterk naar voren. Naast dat de financiën op orde moet zijn, is het namelijk van belang dat de cliënt ook leert omgaan met geld. Dit gebeurt op dit moment nauwelijks door gebrek aan tijd. Er is namelijk geen hulpmiddel die bewindvoerders aan de persoon kunnen geven die helpt om de kerncompetenties stap voor stap te leren. Door de (extra) koppeling tussen de bewindvoerder en de persoon, kan Connected PAY voor de volgende voordelen zorgen:

  1. Personen onder bewind krijgen controle over de financiële situatie, doordat de kerncompetenties op een leuke en interactieve manier stap voor stap worden aangeleerd.
  2. Doordat de persoon wordt gemotiveerd om vaker naar de rekeningen te kijken, zal dit bijdragen aan een verbetering van de controle. Dit zorgt voor het vertrouwen en de transparantie onderling. Ook zorgt het ervoor dat fraude eerder wordt ontdekt en gemeld kan worden.
  3. Door de wederzijdse interactie krijgt de persoon het gevoel van saamhorigheid. Dit zorgt ervoor dat de persoon minder schaamte ervaart wat bijdraagt aan het voorkomen van eenzaamheid.
  4. De persoon heeft altijd en overal inzicht in de financiële situatie en is niet afhankelijk van de bewindvoerder zelf.
  5. Connected PAY zorgt voor bewijsvoering dat iemand de kerncompetenties voor financieel zelfredzaam beheerst.

Doordat de applicatie door iedereen gedownload kan worden, dus ook voor personen die niet onder bewind staan, zorgt dit ervoor dat ook personen met bijvoorbeeld schulden of het moeilijk vinden om rond te komen op een laagdrempelige manier de eerste stap kunnen zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s