Tell me, Tree

In een stad als Eindhoven, waarbij naast wijken met een grote diversiteit ook een sterke toename is van expats, is de sociale cohesie een belangrijk aandachtspunt. De expats klagen over het gebrek aan contact met de Eindhovenaren, ze begrijpen niet zoveel van de cultuur en de stad. Omgekeerd weten ook de Eindhovenaren niet zo goed wat ze aan de expats hebben. De twee groepen praten niet met elkaar en komen elkaar nauwelijks tegen in het dagelijks leven. Voorlopig zal de groei van expats in Eindhoven alleen maar toenemen wat zal leiden tot een andere sfeer in de buurt en in de stad.

Met Tell me, Tree willen we onderzoeken of een technologische oplossing met Augmented Reality mensen kan verleiden om meer gebruik te maken van de openbare ruimte enerzijds, en tegelijkertijd met storytelling meer inzicht te geven in hun stad- en buurtgenoten anderzijds.

Download hier het volledige onderzoeksrapport

Auteur:

Vorig artikel

INTERU_PSY edu

Volgend artikel

Digital Sprayers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten

nl_NLDutch