Bias Buster – AR4REAL & Superwomen Academy

Het idee

Onbewuste vooroordelen over zaken als geslacht, leeftijd, religie, afkomst of seksuele voorkeur, ze zitten in ieder mens. Het op de werkvloer gerichte project ‘Bias Buster’ gaat de strijd aan met deze ingebakken vooroordelen. Om zo bewustwording te creëren en gedragsverandering in gang te zetten.

Deelnemers openen virtuele deuren naar verschillende situaties waarin onbewuste vooroordelen een hoofdrol spelen en moeten daarin hun keuzes maken. Deelnemers worden via de verschillende virtuele deuren en Gamification met steeds complexere situaties geconfronteerd. Dat zorgt ervoor dat ze de eigen vooroordelen steeds beter herkennen, om zo bewustwording te realiseren en uiteindelijk gedragsverandering teweeg te brengen.

De vraagstelling

De belangrijkste onderzoeksvraag die met ‘Bias Buster’ beantwoord wordt, luidt: Kan Augmented Reality met Volumetric Capturing een rol spelen in de bewustwording en training van mensen op hun impliciete vooroordelen?

Om deze vraag goed te beantwoorden is antwoord op een aantal deelvragen nodig. Zoals: is Volumetric Capturing een geschikte technologie om een gedragsverandering te realiseren? En: welke voordelen en nadelen biedt Volumetric Capturing in deze context?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s