Chronosphere

De scheidslijn tussen de echte en de digitale wereld wordt steeds smaller. Mixed, Virtual en Augmented Reality, ze mengen steeds vaker met onze ‘echte’ realiteit. Technologie die mooie kansen biedt om mooie verhalen te vertellen… met een hoofdrol voor 3-dimensionale, digitale personen. Vandaag staan we aan het begin van de ontdekkingstocht naar wat we samen kunnen realiseren.

Chronosphere brengt creatieve contentmakers, relevante onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven samen om de mogelijkheden van deze nieuwe, digitale realiteit te verkennen en grenzen te verleggen. Door in projectvorm de gelegenheid te bieden volop te experimenteren en ervaringen op te doen. In een professionele omgeving, helemaal ingericht op het ontdekken en uitbouwen van de kansen die de 3-dimensionale, digitale wereld biedt. Heb je een filmproject dat je geschikt acht voor Chronosphere, dien dan een projectaanvraag in.

De techniek van Volumetric Video Capture maakt het mogelijk een echt mens direct in 3D op te nemen, tot in de kleinste details. Zo ontstaat een digitaal persoon, nauwelijks te onderscheiden van een mens van vlees en bloed. Een geloofwaardig digitaal persoon dat vertrouwen wekt bij het grote publiek. Chronosphere werkt hierbij nauw samen met 4DR Studios, een van de weinige Volumetric Video-studio’s ter wereld (en de enige in de Benelux) die deze vooruitstrevende technologie in huis heeft.

[read more]

Chronosphere is een unieke proeftuin die de digitale wereld en haar bewoners vormgeeft. Een proeftuin waarbinnen wetenschappers, creatieve contentmakers en het bedrijfsleven samenwerken aan inventieve projecten. Zo wordt proefondervindelijk ontdekt wat met Volumetric Video allemaal mogelijk is … en kan worden. En welke mooie kansen deze nog jonge techniek biedt, voor zowel commerciële als sociaalmaatschappelijke doeleinden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan hoe digitale personen kunnen helpen de oprukkende eenzaamheid binnen de samenleving te verminderen.

Om deze veelomvattende zoektocht mogelijk te maken, verrijst de professionele filmstudio van 4DR Studios maandelijks in de Grote Zaal van De Effenaar. 4DR Studios maakt gebruik van de baanbrekende 3D-techniek HOLOSYS van het Franse 4DViews waarmee elk menselijk detail digitaal nagebootst wordt. Studio Wildvreemd, 360 Verbeelding en Dutch Rose media leveren op hun beurt de essentiële camera-, film- en technische expertise.

Zonder financiële drempel en met de focus op het creëren van grensverleggende, spraakmakende projecten die deze nieuwe realiteit van alle kanten onderzoeken. Om zo de beste methodiek te ontdekken en tegelijkertijd het beste raamwerk te ontwikkelen voor toekomstige producties, met nationale en internationale impact.

Samen gaan we op ontdekkingsreis naar de beste methodes om onze realiteit te verrijken met digitale personen.

[/read]


Tweakers