De Franse verovering van Maastricht, een maquette in 13 delen – Tijdlab, Dutch Rose Media, Centre Céramique & Gemeente Maastricht

Het idee

In de 18e eeuw maakten het Franse leger heimelijke tekeningen van vestingsteden door Europa. Deze detaillistische tekeningen vormen de basis voor 260 even gedetailleerde maquettes waarmee de Franse invasies nauwgezet kon worden voorbereid. De maquettes werden niet alleen gebruikt voor de invasie zelf, maar ook voor de bouw van nieuwe verdedigingswerken als de stad eenmaal in Franse handen was en als prestigeproject. 102 Maquettes zijn hier nog van over, waaronder de 13-delige van Maastricht.

Het project ‘De Franse verovering van Maastricht’ heeft als doel de deze bijzondere maquette met Volumetric Video te visualiseren. Vanuit verschillende invalshoeken en met bijhorende verhalen ontstaat er zo een bijzondere tentoonstelling waar de 17e en 18e -eeuwse geschiedenis van Maastricht tot leven komt.

De vraagstelling

Hoe maken we een interactieve tentoonstelling voor een brede, diverse doelgroep, gebaseerd op een gedigitaliseerde historische maquette, voorzien van een digitale, persoonlijke verhaallaag? Dat is de hoofdvraag die dit project stelt. Om deze vraag te beantwoorden, moet ook gekeken worden naar deelvragen met betrekking tot de ideale mix van technieken en thematieken om de beleving van de tentoonstelling zo hoog mogelijk te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s