Virtual Reality helpt stress omarmen

In de Effenaar is woensdag een evenement georganiseerd rond Virtual en Augmented Reality (VR en AR).
 
Verschillende bedrijven presenteren er hun toepassingen op het gebied van VR en AR. Eén van de deelnemers is Jamzone, met afgevaardigde oud-topschaatster Carien Kleibeuker. Ze vertelt over hoe de VR-game haar beter met stress leert omgaan. “Stress is soms best nuttig. Je moet het leren omarmen. Daar helpt deze bril bij, bijvoorbeeld toen ik me aan het voorbereiden was op de Olympische Spelen.”

InMotionVR
Ook InMotionVR is aanwezig. Een bedrijf dat zich richt op het opladen op de werkvloer. Niet tijdens een zittende pauze in de kantine, maar via een game die bijvoorbeeld uitnodigt om te bewegen. “Je zinnen verzetten. De powernap is bijvoorbeeld erg nuttig, maar niet sociaal geaccepteerd. Door onze VR-bril kunnen medewerkers even opladen”, vertelt directeur Gert-Jan Brok. Bij Nike Nederland zijn ze zijn brillen op dit moment aan het proberen.

Effenaar
De Effenaar is aan het experimenteren met VR-brillen en muziek. Het Eindhovense poppodium denkt dat er veel nieuwe mogelijkheden liggen in de technologie.
 
Bron

Author:

Previous Article

Exploring Smart Music

Next Article

Half miljoen euro beschikbaar voor Effenaar Smart Venue-project Chronosphere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest Posts

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish