TRIVHE: TRaining in Virtual Human Environments – BUAS & Schola Medica

Het idee

Als aankomend arts (in spoedzorg) kun je maar beter zo goed mogelijk zijn voorbereid op medische noodsituaties. TRIVHE: TRaining In Virtual Human Environments zorgt voor een innovatieve voorbereiding in spoedzorg. Dat gebeurt door huisartsen (in opleiding) en studenten geneeskunde

virtueel bloot te stellen aan stressvolle situaties door middel van een virtual reality (VR) scenario training.

TRIVHE werkt rondom het digitaliseren van acteurs die een noodscenario simuleren zodat verschillende (ABCDE) protocollen geoefend kunnen worden, in een context die moeilijk is na te bootsen in een life training setting. Zo ontstaat er een realistisch Virtual Reality trainingstool dat levens kan redden.

De vraagstelling

TRIVHE onderzoekt de verschillen tussen traditionele 360 opnames en Volumetric Video-opnames van live acteurs in trainingscenario’s te beleven in een virtuele omgeving. De mogelijke voordelen van Volumetric Video-opnames zijn onder andere gebaseerd op een toename in de 6 P’s van een VR Experience: Presence, Perspective, Proximity, Point of View, Participation en Place (van Gisbergen, 2016). Maar de toegevoegde waarde van Volumetric Video op traditionele 360 opnames is nog niet eerder onderzocht en zal worden gemeten aan de hand van het productieproces, de beleving en de leereffecten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s