WavyXR – Wavy Assistant & MaMa Producties

Het idee

Toenemende vergrijzing en (chronisch) zieken drukken steeds zwaarder op de traditionele gezondheidszorg. Met technologische en sociale innovaties wordt die druk minder en kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen en participeren in de samenleving. WavyXR, een e-health-applicatie voor vrouwen met hartproblemen draagt hieraan bij.

Jaarlijkse overlijden in Nederland 26.000 vrouwen aan hart- en vaatziektes. Pas recentelijk is onderkend dat een vrouwenhart anders is dan een mannenhart en dat klachten dus ook anders behandeld moeten worden. Bij cardiologen is er dus ook veel behoefte aan relevante gezondheidsdata over het vrouwenhart. Daarnaast leeft bij veel vrouwen de behoefte aan zelfmeting en -registratie. Een prima duotaak voor virtuele coach WavyXR.

De vraagstelling

De inzet van e-coaches roept de vraag op in hoeverre een digitale coach als betrouwbaar wordt ervaren. En welke hoogte, uitvoering en afstand tussen digitale e-coach en gebruiker zorgt voor de betrouwbaarste, natuurlijkste projectie? Werkt bijvoorbeeld een persoon op ware grootte beter dan een minipersoon die op je tafel wordt geprojecteerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s